20 Mart 2015 Cuma

fava nasıl yapılır - tarifi

By Unknown  |  21:30 3 comments



Yan yemek olarak en çok tercih edilen yemeklerden biri olan ve Ege mutfağının olmazsa olmaz mezelerinin başında olan fava tarifi hem oldukça leziz hem de oldukça kolay hazırlanabilen bir tattır. İçerisine kendi damak tadınıza göre farklı bitkiler koyarak da zenginleştirebileceğiniz fava nasıl yapılır bilmiyorsanız çok kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Fava Tarifi için Malzemeler

  • 250 gram iç bakla
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon

Fava Yapılışı

Baklaları güzelce yıkayın.
Yıkamış olduğunuz baklaları bir tencereye koyun.
Soğan, havuç ve soğanı tencereye ilave edin.
Tüm malzemelerin üzerini yaklaşık iki parmak geçinceye dek su doldurarak kaynatın.
Tencerenizdeki su kaynamaya başladıktan sonra üzerinde birikmiş köpüğü bir kevgir yardımı ile alın.
Zeytinyağını ilave edip kısık ateşte kaynatın.
Çırpma teli ile püre haline gelmesini sağlayan dek hızlı olarak karıştırın.
Doğradığınız dereotunu da içerisine ekleyin.
Favayı üçgen ve kare şeklinde kesin.
Üzerine zeytinyağı ve limonu ekleyip dereotu ile de süsleyerek servis edin.
Dilerseniz kuzukulağı ile de hazırlayabileceğiniz dereotu salata sosu ile de hazırlanabilmektedir.
Hayal gücünüze göre dilediğiniz gibi tatlandırabileceğiniz fava salataların başkahramanlarından biridir.
Farklı kalıplar ile sunuma müsait olan fava hem lezzeti hem de sahip olduğu görseli nedeni ile sofralarını şenlendirecektir.

Anonymous Author: Unknown

Hello, I am Author, decode to know more: In commodo magna nisl, ac porta turpis blandit quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In commodo magna nisl, ac porta turpis blandit quis. Lorem ipsum dolor sit amet.

3 yorum:

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 Nasıl yapılır - Taktiği Nedir. WP themonic converted by Bloggertheme9. Powered by Blogger.